Suudi Arabistan'da, 'Servetinden vazgeçen serbest kalıyor' iddiası

Suudi Arabistan'daki yolsuzluk soruşturmasında yetkililerin, gözaltına alınan milyarderlere, özgür kalmak için mal varlıklarını devlete devretme önerisinde bulunduğu iddia edildi.

Abone ol

Suudi Arabistan yönetiminin, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan milyarder iş adamlarıyla ve yetkililerle, özgürlükleri karşılığında servetlerinden vazgeçmeleri yönünde pazarlık yaptığı iddia edildi.

Reuters'ın Suudi kaynaklara dayandırdığı habere göre, Suudi yetkililer gözaltındaki bazı isimlerle görüşmeler yaparak mal varlıklarından vazgeçmeleri için anlaşma yapıyor. Gözaltına alınanlar, para veya mal varlıklarını devlete devretmeleri halinde serbest kalıyor.

Reuters'a bilgi veren bir kaynağa göre, gözaltındaki isimlerin nakit paraları ile gayrimenkulleri ve şirketlerde sahip olduğu hisseler ayrı tutuluyor. Tutukluların nakit varlıklarını belirlemek için banka hesapları inceleniyor.

Aynı kaynağın verdiği bilgiye göre yönetim ile anlaşma imzalayan bir iş adamının hesabından on milyonlarca riyal çekildi. Tanınmış bir eski yetkili ise, dört milyar riyal değerindeki hisse senedinin mülkiyetini devretti.

Onlarca prens, bakan, yetkili ve iş adamının gözaltına alındığı yolsuzluk soruşturması, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın gücünü artırdı.

Gözaltına alınanlar arasında ülkenin en zengin iş adamı olan Prens Alwalid bin Talal de var.

Suudi Arabistan: Gözaltına alınanlar adil yargılanacak

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı