Tartışmalı oylama bugün

İrlandalı milletvekilleri, 2011 bütçe tasarısında öngörülen tartışmalı sosyal yardım kesintilerini bugün oylayacak.

Abone ol

DUBLİN - İrlandalı milletvekilleri, 2011 bütçe tasarısında öngörülen tartışmalı sosyal yardım kesintilerini bugün oylayacak.

İrlanda Meclisinin alt kanadı Dail'da önceki akşam yapılan ilk oylamalarda hükümet çoğunluğu yakalamış, süreçte belirleyici rol oynayan bağımsız milletvekillerinin kabul oyları, olası bir bütçe krizinin önüne şimdilik geçildiğini göstermişti.

Dün bütçe üzerine görüşmelerini sürdüren milletvekilleri, bugün de sosyal yardım ödemelerine ilişkin oylamaya katılacak.

Sosyal yardım kesintileri özellikle engelli vatandaşlara yapılan ödemeleri da kapsadığı için eleştiriliyor. Tasarı çerçevesinde, sosyal yardım ödemelerinden ortalama yüzde 4 oranında kesinti yapılması öngörülüyor.

İrlanda'nın 4 yıllık tasarruf planının ilk bölümünü oluşturan 2011 bütçesi, harcama kesintileri ve vergi artışlarıyla toplam 6 milyar Euro tasarruf hedefliyor. Muhalefetin ve halkın büyük tepkisine neden olan bütçeye ilişkin oylamaların önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor.

Borç krizinin altından kalkamayan İrlanda'ya 85 milyar Euroluk yardım sözü veren Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu da, bütçenin meclisten geçirilmesine büyük önem atfediyor.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Konya Doğanhisar'da 3,5 büyüklüğünde deprem Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi