Taşkent'te 'Made ın Uzbekistan' fuarı

Fuar, 26-29 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Abone ol

TAŞKENT - Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, 26-29 Ağustos tarihleri arasında ''Made ın Uzbekistan'' ulusal fuarı düzenlenecek.

Özbekistan'ın bağımsızlık kutlamaları çerçevesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen söz konusu fuar, Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası ile Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanlığı, Özbekistan Sanayi ve Ticaret Odası ve Uzexpocenter Fuarcılık Merkezi tarafından organize ediliyor. Fuarda, ülkede üretilen İL-114 tipi uçak, General Motors ile ülkede ortak ürettiği Chevrolet otomobilleri ile Semerkant'ta daha önce Koç Holding ortaklığı ile son olarak da Japon Isuzu şirketi ile üretilen Iveco minibüslerinden başlayarak, makine sanayi ve tarım makineleri, elektronik, tekstil ve ipek ürünleri, deri, gıda ve diğer ürünler sergilenecek. Fuara, ülkede tekstil, inşaat, gıda, plastik, oto yan sanayi ve elektronik alanında faaliyet yapan Türk sermayeli şirketlerin de katılması bekleniyor. Taşkent'teki Uzexpocenter Fuarcılık Merkezinde düzenlenecek olan söz konusu fuar, 4 gün devam edecek.

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Alman ekonomisi beklentinin üzerinde büyüdü Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak