Tek yol iki devletli çözüm

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, İsrail ve Filistin arasında iki devletli çözümün barış için tek yol olduğunu söyledi.

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris, Filistin ve İsrail ilişkilerinin yeni bir düzeye taşınması ve müzakerelerin yeniden canlandırılması amacıyla Ortadoğu Barış Konferansına ev sahipliği yapıyor. 

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 70 ülkenin katıldığı konferansın açılış konuşmasını Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault yaptı. Ayrault konuşmasında, “Barışa ilerlemenin tek yolu iki devletli çözüm. bu yol her iki tarafın da arzu ve haklarına cevap verecektir. Çatışmaların yeniden başlaması halinde kimse güvende değil. Şuandan itibaren ortak sorumluluğumuz İsrail ve Filistin’i müzakere masasına getirme başarısıdır” ifadelerini kullandı.

"Saçmalık"

Öte yandan konferansa ilişkin bir değerlendirme yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin-İsrail sorununa çözüm arayışlarının ele alındığı görüşmeleri "saçmalık" olarak nitelendirdi. 

İsrail hükümetinin haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, "İsrail'e bazı şartları empoze etmek amacıyla Fransa ile Filistinliler arasında koordine edilen saçma konferans, bizim milli menfaatlerimizle uyuşmuyor" dedi.

Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması İYİ Partili belediye başkanı istifa etti Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi