Tokyo Borsası'nda yüzde 7 kayıp

Abone ol

İSTANBUL - Küresel borsalardaki düşüşlerle satıcılı olan Asya borsaları, Çin'de açıklanan zayıf PMI verisinin ardından kayıplarını iyice artırırken, MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1.5 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi gün içinde 5.5 yılın en yüksek seviyesini görmesinin ardından gün sonunda yüzde 7.32 düştü.

İki yılın en büyük günlük düşüşünü kaydetmesi beklenen Nikkei endeksindeki kayıplarda da Çin'de HSBC imalat PMI'ın Mayıs'ta 49.6'ya gerilemesi etkili oldu.

ABD borsaları ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının bazı banka yetkililerinin varlık alımlarının Haziran'daki toplantıda azaltılmasını destekleyebileceklerini göstermesinin ardından dün düştü. S&P 500 üç haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Dow ve S&P endeksleri sabah seansında yüzde 1'in üzerinde yükselişin ardından öğleden sonra yüzde 1'in üzerinde düşüş kaydetti.

Fed tutanakları Ben Bernanke'nin açıklamalarını izledi. Kongre ekonomi komitesine dün bilgi veren Fed Başkanı Ben Bernanke, ekonomik toparlanmanın ivmeyi koruması halinde bankanın tahvil alımlarının hızının azaltılmasına gelecek birkaç toplantı içinde karar verebileceğini söylemişti.

Fed'in 30 Nisan-1 Mayıs tarihli toplantısının dün açıklanan tutanakları, bazı banka yetkililerinin varlık alımlarının azaltılmasına Haziran'daki toplantıda karar verilmesine açık olduklarını, ancak buna başlanması için gereken koşullar üzerinde anlaşmazlığın sürdüğünü gösterdi.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...