Trump'ın Twitter hesabını kapatan Türk: Bir iş adamı olarak hayranım

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını 11 dakikalığına kapatan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, ilk defa basına konuştu ve "Hata yaptığımı itiraf ediyorum. Olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim. Bir iş adamı olarak Trump'a hayranım" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını bu ay başında 11 dakikalığına kapatan ve Trump karşıtları tarafından "kahraman" olarak anılan Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak, ilk defa basına konuştu.

TechCrunch sitesine röportaj veren 28 yaşındaki Duysak, ABD'yi "dünyanın en iyi ülkesi olarak" tanımladı ve Trump'ın hesabını yanlışlıkla kapattığını söyledi.

Duysak, "Bunu yapmayı planlamamıştım. Olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim. Hata yaptım ve yaptığım işi ikinci kez kontrol etmedim" diye konuştu.

"Bir siyasetçi olarak bazı şeyleri öğrenmesi gerekiyor"

Trump'ın hesabıyla ilgili gelen bir şikayet üzerine hesabı yanlışlıkla kapattığını anlatan genç, olayın Twitter'ın müşteri hizmetleri merkezinde çalıştığı son gün yaşandığını, ancak o an yaptığı hatanın farkında olmadığını ifade etti.

Duysak, Trump için "Çok başarılı biri. Çalışkanlığına ve en tepeye çıkmasına hayranım. Ama bence bir siyasetçi olarak bazı şeyleri öğrenmesi gerekiyor" dedi.

Suysak, ABD'ye öğrenci olarak gittiğini ve California Devlet Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra teknoloji şirketlerinde çalıştıktan sonra Almanya'ya döndüğünü anlattı.

Trump Twitter'dan yanıt vermişti

Twitter, konuya ilişkin bir açıklama yaparak, şirketteki son günü olan bir çalışanın Trump'ın hesabını bilinçli olarak kapattığını belirtmişti. Açıklamada, "Soruşturmamız sonucunda hesabın bir Twitter müşteri destek çalışanı tarafından şirketteki son gününde kapatıldığını öğrendik. Konuyla ilgili kapsamlı iç soruşturma yürütüyoruz" denilmişti.

Trump da, olayın ardından paylaştığı mesajda "Twitter hesabım yaramaz bir çalışan tarafında 11 dakika kapatılmış. Sanırım sözcükler sonunda amacına ulaşmak ve bir etki yaratmak zorunda" ifadesini kullanmıştı.

Yazar Paul Auster hayatını kaybetti Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Katsura Yumi hayatını kaybetti 1 Mayıs nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı 12 ilde IŞİD operasyonu: 41 gözaltı! Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL?