Turkcell, Suriye'de hizmet vermek istiyor

Suriye'nin üçüncü mobil telefon operatörü olmaya aday Turkcell , France Telecom , Saudi Telecom, Etisalat ve Qtel'in temsilcileri Şam'da toplandı.

Abone ol

ŞAM -  Suriye yetkilileri, üçüncü cep telefonu operatörü lisansı için açmaya hazırlandıkları ihale  için, lisansa talip olan uluslararası şirketlerin temsilcileriyle Şam'da bir araya geldi.

Suriye'nin üçüncü mobil telefon operatörü olmaya aday Turkcell , France Telecom , Saudi Telecom, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Etisalat ve Katar'dan Qtel'in temsilcileri, Telekom Bakanı Imad Sabouni ve yardımcılarıyla Şam'da bir otelde dün iki saat süren bir toplantı yaptılar.

Lisansın verilmesi sürecinde Suriye hükümetine danışmanlık hizmeti sağlayan Alman Detecon firmasının da katıldığı toplantı öncesinde konuşan Sabouni, "Lisans süreci yüksek düzeyde açıklık ve şeffaflıkla ilerliyor.

Bu toplantının amacı, şirketlerin koşulların daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır" dedi.

Adı geçen beş şirketin yöneticileriyle lisans ihalesinin yapılacağı 12 Nisan'dan önce bir toplantının daha yapılacağı da belirtildi.

Borsa günü rekorlarla tamamladı Bolat: Ekonomik ilişkilerimizi çok daha güçlü seviyelere çıkaracağız Gazprom 2023'te 629 milyar ruble zarar etti Bodrum'dan ilk lahmacun haberi geldi! Şoke eden rakam... YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kesin sonuçları açıklayacağı tarih belli oldu