Türkiye'nin Selanik Başkansolosluğuna saldırı

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças olaydan dolayı duyulan üzüntüyü dile getirdi.

Abone ol

ANKARA - Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitris Druças, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna düzenlenen molotofkoktelylli saldırı konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, olaydan dolayı duyulan üzüntüyü dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Druças'ın, faillerin yakalanmasına ve olayın tekerrür etmesinin önlenmesine dair her türlü tedbiri alacaklarını vurguladığı" kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Yunanistan hükümet sözcüsünün saldırıyı kınayan, sorumluların yakalanarak adalete teslim edileceğini belirten ve hükümetimize bu olay nedeniyle üzüntülerini ifade eden açıklaması memnuniyetle not edilmiştir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, saldırının bu sabah 04.00 sularında, Selanik Başkonsolosluğu duvarına kimliği belirsiz kişilerce düzenlendiği, üç adet molotofkokteyli atıldığı, saldırganların daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştıkları kaydedildi.

Açıklamada, molotofkokteyllerinin ikametgah binası girişinde ve duvarında küçük çaplı yangınlara sebep olduğu ifade edildi. Yangının, Selanik itfaiyesinin ve Başkonsolosluk mensuplarının çabalarıyla söndürüldüğü, Başkonsolosluk yerleşkesinde yer alan Atatürk evinde ise herhangi bir zarar meydana gelmediği kaydedildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz