UBS, 1,65 milyar dolar kar açıkladı

2009 yılı üçüncü çeyrekte 564 milyon frank net zarar eden banka bu yıl aynı dönemde 1,66 milyar frank net kar elde etti.

Abone ol

CENEVRE - İsviçreli bankacılık grubu UBS, bu yılın üçüncü çeyreğinde 1,65 milyar dolar (1,66 milyar İsviçre frangı) net kar elde ettiğini açıkladı.

Bankanın beklentilerin üzerinde kar elde etmesinde, bir defaya mahsus vergi indiriminin etkisi olduğu belirtildi.

Zürih merkezli bankadan yapılan açıklamada, 2009 yılı üçüncü çeyrekte 564 milyon frank net zarar eden bankanın bu yıl aynı dönemde 1,66 milyar frank net kar elde ettiği bildirildi.

UBS Üst Yöneticisi (CEO) Oswald Gruebel, dördüncü çeyrekte yukarı doğru hareket konusunda iyimser olduklarını belirterek, "Hala geleceğimizden eminiz ve orta vadeli hedeflerin başarılması anlamında doğru yolda olduğumuza inanıyoruz" dedi.

UBS, üçüncü çeyrekte 825 milyon franklık net vergi indiriminden yararlandı.

Banka, "Basel III" olarak bilinen yeni bankacılık kurallarının yanı sıra İsviçreli düzenleyici kuruluşlar tarafından önerilen daha sıkı kuralları da karşılayabilecek durumda olduğunu bildirdi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz