Ukrayna'dan doğalgaz resti

Ukrayna, Rusya'nın doğalgaz için belirlediği fiyatı yüksek olduğunu belirterek Rusya'dan doğalgaz alım yapmayacağını bildirdi.

Abone ol

Ukrayna'nın Rusya'nın bin metreküp doğalgaz için belirlediği 212 dolar fiyatından gaz almayacağı bildirildi.

Ukrayna basınına konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere belirlediği 212 dolar/bin metreküp fiyatından alım yapmayacaklarını belirtti. 

Ukrayna'nın, Avrupa Birliği'nden, Rusya'nın teklif ettiği fiyattan daha ucuza doğalgaz aldıklarını kaydeden Yatsenyuk, AB'den alınan doğalgazın fiyatının ortalama 200 dolar olduğunu vurguladı. Ukrayna'nın kışı geçirmek için yeterli doğalgaz depoladığını da dile getiren Yatsenyuk, ülkede depolanan doğalgaz miktarının 13 milyar metreküp olduğunu ve bunun geçen yıla kıyasla 2,3 milyar metreküp fazla olduğunu belirtti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz