Wal Mart Brezilya'ya yatırıma hazırlanıyor

Perakende devi, 2009 yılında 80 ila 90 mağaza açmak için 1 milyar doları gözden çıkardı

Abone ol

BRASILIA - Dünyanın en büyük perakende mağazalar zinciri ABD'li Wal-Mart, Brezilya'ya 1 milyar dolardan fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Wal-Mart, Brezilya'ya, 2009 yılında 80 ila 90 mağaza açmak için 1-1,12 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Wal-Mart'ın Başkanı Craig Herkert ve Wal-Mart'ın Amerika Başkanı Michael Duke'un, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile başkent Brasilia'da yaptığı görüşmeden sonra yapılan açıklamada, "Wal-Mart'ın, 14 yıl önce faaliyet göstermeye başladığı Brezilya'ya, en büyük yatırımını yapacağı" belirtildi.

Gelecek yıl devreye girmesi beklenen yatırımlarla 9 bin kişilik istihdam yaratılmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, Wal-Mart'ın sadece bu yıl 36 mağaza için 750 bin dolar yatırım yaptığı ve 7 bin kişiye iş sağladığı vurgulandı.

Wal-Mart'ın Brezilya'daki Başkanı Hector Nunez, Brezilya'nın Wal-Mart için stratejik öneminin büyük olduğunu ve bu ülkede büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Brezilya'da ilk mağazasını 1995 yılında açan Wal-Mart, bugün 17 eyalette 318 mağazayla 70 bin kişiyi istihdam ediyor. Wal-Mart, son 4 yılda bu ülkeye 1,9 milyar dolardan fazla yatırım yaptı.

Wal-Mart'ın Brezilya'daki en büyük rakipleri ise Fransız Carrefour ile Brezilyalı Companhia Brasileira de Distribuicao.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Bolat OECD Bakanlar Toplantısı temaslarını tamamladı Borsa günü rekorlarla tamamladı Gazprom 2023'te 629 milyar ruble zarar etti Bolat: Ekonomik ilişkilerimizi çok daha güçlü seviyelere çıkaracağız