Yunanistan reform paketini bugün sunacak

Günlerdir Euro Bölgesi ülkeleri ve IMF ile borç görüşmeleri yürüten Yunanistan'ın ekonomik reform yasa tasarısını bugün kreditörlere sunması bekleniyor.

Abone ol

Mali yardım müzakerelerinde verdiği sözlerin arkasında durduğunu göstermek isteyen Yunanistan'ın ekonomiye dair reformları içeren bir yasa tasarısını bugün kreditörler ile paylaşması bekleniyor.

Gelecek ay Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yaklaşık 1 milyar euro tutarında borcunu geri ödemesi gereken Atina yönetimi, nakit kaynakları tükenmeden bir an önce Avrupa ülkeleri ve IMF ile yürüttüğü mali yardım müzakerelerinde sonuca ulaşmak istiyor ve yasa tasarısının görüşmeleri hızlandıracağını umuyor.

Yunan hükümetinden kaynakların verdiği bilgiye göre tasarının kreditörlerle şu ana kadar görüşülenler dışında yeni bir taviz içermesi beklenmiyor. Ancak yolsuzluk ve vergi kaçırmaya karşı alınacak önlemlerin ayrıntılarını içeren tasarının dikkatleri hükümetin kararlılığına çekeceği belirtiliyor.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...