Yunanistan'dan 4 yıl sonra ilk tahvil ihracı

Yunanistan 2010 yılından bu yana ilk kez beş yıllık tahvil ihracı gerçekleştirdi

Abone ol

LONDRA - Avrupa'nın mali krizinin merkezinde yer alan Yunanistan'ın dört yıldır borçlanamadığı uluslararası yatırımcılara yönelik ilk tahvil ihracına güçlü talep geldi.
 Yunanistan'ın 3 milyar euro borçlanacağı beş yıl vadeli tahvil ihracına 20 milyar euronun üzerinde talep gelirken, 550 yatırımcının talep gönderdiği tahvilin getirisi ise yüzde 4.95 oldu.
              
Yunanistan'ın dört yıl aradan sonra ilk ihracına gelen yüksek talepte faizlerin uluslararası çapta düşük düzeyde olmasının etkisi oldu.
              
Pioneer Investments'da kıdemli portföy yöneticisi Colm D'Rosario, "Getiriler her yerde düşüyor. 
Birçok menkul kıymet sınıfında olduğu gibi burada da yatırımcılar karşı karşıya kaldıkları risk karşılığında belirli bir getiri bekliyor. Ancak risk primi, benzer bir risk için tarihsel olarak talep edilen düzeyin altında yer alıyor" dedi.
              
Yunanistan dört yıl önceki ekonomik krizin ardından geri ödemekte zorlandığı borçlarını azaltmak için uluslararası yatırımcıları ellerindeki tahvilleri değerlerinin çok altında bir bedelle satmak zorunda bırakmıştı. Bugünkü ihale yatırımcıların iki yıl önceki yüksek tutarda zarara yol açan borç yeniden yapılandırmasının anılarını unuttuğuna işaret ediyor.
              
İhraç için dün ABD piyasalarının açılışında talep toplanmaya başladı. İlk getiri beklentisi yüzde 5 ile 5.25 arasında bulunuyordu.
              
Yunanistan'ın Moody's tarafından belirlenen kredi notu Caa3 ile yatırım yapılabilir düzeyin dokuz kademe altında bulunuyor. Fitch ve Standard & Poor's ise B- ile yatırım yapılabilirin altı kademe altında yer alıyor.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı