Akçakale'de okullar bugün de kapalı

Suriye sınırındaki Akçakale'de bugün de eğitime ara verildi.Halk çatışmalar nedeniyle huzursuz.

Abone ol
ŞANLIURFA - Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle sınırdaki Akçakale ilçesinde bugün de eğitime ara verildi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında aralıklarla süren ve gece zaman zaman top seslerinin duyulduğu Akçakale'deki tüm okullarda bugün de ders yapılmayacak.
 
Bu arada okulların tatil edildiğinden haberi olmayıp sabah saatlerinde okullarına gelen bazı öğrenciler, görevliler tarafından evlerine gönderildi.
Cumhuriyet İlkokulu'ndaki bir öğrencinin velisi olan Hüseyin Asrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle okulların sık sık kapatılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
İlçe halkı olarak sınırın karşı tarafındaki çatışma ve bomba seslerinden huzursuz olduklarını ifade eden Asrak, bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.
 
Öğrenciler ise Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle sık sık eğitime ara verilmesin kendilerini üzdüğünü ve eğitimden geri kaldıklarını kaydetti.
 
Suriye'nin sınır bölgesindeki Tel Abyad ilçesinde yaklaşık 2 haftadan bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle Akçakale'de ara ara okullarda eğitime ara veriliyor.
 
Altının kilogram fiyatı 2 milyon 430 bin liraya geriledi Gözaltı sonrası Kalben'den ilk açıklama geldi Rakının ardından bira fiyatlarına zam geliyor KKM'de gerileme sürüyor Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul için uyarı: Montlar geri geliyor