Eğitimin şirketlere maliyeti en az 2,4 milyon lira

TEGEP raporuna göre, şirket başına yıllık eğitim maliyetleri 2,4 milyon ile 6,1 milyon arasında değişim gösteriyor.

Abone ol

TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği, Kurumsal Eğitim Araştırması raporunun önemli kısımlarını açıkladı.

82 şirketin katıldığı araştırmaya göre, şirket başına yıllık eğitim maliyetleri 2,4 milyon ile 6,1 milyon arasında değişmekte. Kişi bazında bakıldığında yıllık eğitim maliyeti 325 TL ile 839 TL aralığında.

Rapora göre, kurumsal eğitim kurumlarındaki ortalama çalışan sayısı 16 ve bir eğitim personeline düşen çalışan sayısı 406. Rapordaki diğer öne çıkan detaylar şu şekilde: 

Şirketlerin yüzde 90'ının gündeminde

İç eğitmenlik, şirketlerin yüzde 90’ının gündeminde olan yaygınlaşmış ve yerleşmiş bir süreç olarak görülüyor. En çok eğitim yapılan içerik alanlarına bakıldığında ilk sırayı fonksiyonel eğitimlerin alıyor. Bunu liderlik eğitimleri izliyor. Zorunlu eğitimler, ürün eğitimleri, oryantasyon eğitimleri ve yetkinliklerle ilgili eğitimler de birbirine yakın bir şekilde sıralanıyor.

Formal eğitim yöntemlerinde yüzde 77 oranında sınıf eğitimi yöntemi kullanılırken, sanal sınıf kullanımı oranı yüzde, içlerinde e-eğitim video gibi araçların bulunduğu diğer yöntemlerin oranı yüzde 18 olarak kaydedildi.

Diğer gelişim yöntemlerinde ise ilk sırayı iş başında öğrenme alıyor. Onu mentorluk, koçluk, geçici görevlendirmeler, öğrenme toplulukları, teknoloji tabanlı sosyal öğrenme yöntemleri takip ediyor. Bunlar ağırlıklı olarak sosyal ve informal yöntemler. Kişi başı yıllık ortalama eğitim saati ise 33 olarak çıktı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz