En çok merak edilen mesleklerde mühendislik öne çıktı

Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencileri okulları araştırmaya başladı. Öğrencilerin en çok merak ettiği meslekler de belli oldu.

Haber Merkezi | Abone ol

Online istihdam platformu Kariyer.net, tercih dönemi boyunca 2 bin 779 meslekle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı Meslekler Rehberi'ni öğrencilerin kullanımına sundu. Rehber 3,4 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

En çok merak edilen meslekler endüstri mühendisliği, mekatronik mühendisliği, astsubaylık, elektronik mühendisliği, sağlık yöneticiliği ve bilgisayar mühendisliği oldu.

Meslekler Rehberi sayfasında, bir mesleğin tanımından, o mesleği yapanların aldığı maaş ve sahip oldukları yetkinliklere, mezun oldukları üniversite ve bölümden çalıştıkları sektöre kadar detaylı bilgiler bulunuyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) verilerine göre yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğu sınava yarım milyon kişi girmemişti.

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Naci Görür'den ilk açıklama İYİ Parti'de karar günü: Yeni genel başkan kim olacak? Kolombiya kahvesinin marka yüzü hayatını kaybetti 42 ilde 'Narkoçelik-14' operasyonu: 321 gözaltı Akaryakıt yüklü tanker devrildi: Çift yönlü ulaşıma kapandı, binalar boşaltıldı