Karacabey eğitimde rol model olacak

Okul-sanayi iş birliğinde Türkiye’ye örnek gösterilen bir okul haline gelen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne iş dünyası temsilcilerinin destek ziyaretleri sürüyor.

Abone ol

BURSA (DÜNYA) - Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. RUMELİSİAD üyeleri, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın özel girişimleri sonucunda sanayici-meslek lisesi ortaklığında örnek olan ve Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan’ın katkıları ile model okul haline dönüşen okulda incelemelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in her alanda olduğu gibi eğitim alanında da son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde olduğuna değinerek, bunun sonucunda Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapılan yatırımın da önemli geri dönüşler sağladığını söyledi. İş dünyasının farklı kesimlerinden Karacabey’e olan desteğin, gelecek adına son derece umut verici olduğunu aktaran Özkan, bu tür desteklerin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Karacabey’in gerek coğrafi avantajı gerekse de sahip olduğu eşsiz değerleriyle, Türkiye’de gözde yerlerden biri haline geldiğini aktaran RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova da meslek lisesinin Türkiye’nin geleceği için çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek, buradan yetişecek nitelikli iş gücüne, iş dünyasının ihtiyacı olduğunu söyledi.

RUMELİSİAD olarak, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile çeşitli iş birliği çalışmaları yapmaya hazırlandıklarını aktaran Kumova, eğitime desteklerinin süreceğini kaydetti.

Kamuda tasarruf ve verimlilik 8 alanla başladı Planlı üretim modeli çiftçiye nefes aldıracak Terzi usulü yazılımla 45 günlük işi birkaç saate düşürdü Split klima pazarı yüzde 35 büyüdü ihracat 2 kat arttı Yangın tüpüyle kirlenen su, ışınla temizlencek