Kayseri'den 60 öğrenciye yurt dışında staj imkanı

Avrupa ülkeleri arasında öğrenci değişim programı olan Erasmus projesiyle Kayseri'den 60 öğrenci yurtdışında staj yapabilecek.

Abone ol

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi'nin de proje ortakları arasında yer aldığı "ERASMUS Konsorsiyumu" Abdullah Gül Üniversitesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. 

Toplantıya; Erciyes Üniversitesi'nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Ali Kaya, Melikşah Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. Mahmut Mak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve ev sahibi olarak Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu katıldı.  

Avrupa ülkeleri arasında öğrenci değişim programı olan Erasmus projesiyle Kayseri'den 60 öğrenci yurtdışında staj yapabilecek.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Fabrikası koordinatörlüğünde,  Kayseri'deki diğer 3 üniversite ile Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında yürütülecek proje ile 4 üniversiteden 15'er öğrenci ve toplam 6 personel, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden birinde 2 veya 3 ay staj yapabilecek.

AGÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan   Sabuncuoğlu" Öğrencilerin mezun olduktan sonra hayatta başarılı olabilmelerinin, uluslararası alanda rekabet edebilmelerine bağlı olduğunu vurguladı. Buradan yola çıkarak hazırladıkları proje ile staj için gönderilecek öğrencileri çok iyi seçmeleri gerektiğini belirten Sabuncuoğlu, öğrencilerin Kayseri ve Türkiye'yi de en iyi şekilde temsil etmeleri gerektiğini "söyledi.

Öğrenci seçiminde bazı kriterlerin yer alacağını dile getiren Sabuncuoğlu, "Artık şirketler dünyayla entegre bir biçimdeler.  Bu nedenle de  uluslararası deneyime sahip üniversite mezunları  arıyorlar. Biz de Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere, Nuh Naci Yazgan ve Melikşah Üniversiteleri ve Ticaret Odası ile işbirliği içinde bu çalışmayı başlattık” dedi.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat ise kendilerinin de yurt dışı stajına önem verdiklerini ve staj için yurt dışına her yıl öğrenci gönderdiklerini kaydetti.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya " Kayseri'deki öğrencilerin, stajlarını yurt dışında yapabilmeleri için, üniversite olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını" ifade etti.

İş dünyası ile üniversitelerin artık bir arada çalışmalarının zorunluluk haline geldiğini belirten  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz"Bu yıl 60 öğrencinin yurtdışına gidip staj yapmasını sağlayacağız. Ancak önümüzdeki yıllarda bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz" dedi. 

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...