Türk-Japon Üniversitesi kurulacak

TBMM Başkanlığına Türk-Japon Üniversitesi Kurulmasına dair kanun tasarısı sunuldu.

Abone ol

Tasarıya göre kurulacak üniversite ile birlikte Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Vakfının kurulması da öngörülüyor.

Anlaşma gereği üniversiteye her yıl Hazine yardımı yapılacak. Ayrıca üniversite ithal edeceği ürünler için KDV ve ÖTV ödemeyecek.

Üniversite kurumlar vergisi, harç, damga vergisi, emlak vergisinden ve motorlu taşıtlar vergisinden de muaf tutulacak.

Vakıf amaçlarını gerçekleştirmek üzere yurt içi ve yurt dışında iktisadi işletme veya sermaye şirketi kurabilecek, devralabilecek ve bunlara ortak olabilecek.

Üniversitenin ve vakfın kuruluş işlemlerinde kullanılmak üzere gerekli ödeme kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde Maliye Bakanlığı bütçesinden yapılacak.

Tasarıya göre İstanbul Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde, 49 yıllığına Milli Savunma Bakanlığına tahsisli bulunan fakat Milli Savunma Bakanlığının ihtiyaç duymadığı bir alana üniversitenin kurulması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekli izinleri verecek.

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi