Türk şirketleri rekabet için eğitilecek

Türkiye’nin globalde iddiasını artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Rekabet Enstitüsü, dünyaca ünlü inovasyon ve ürün geliştirme danışmanı Prof.Dr. Serdar Durmuşoğlu’nu sınırlı sayıda kişinin katılacağı özel bir seminerle iş dünyasıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Kordinat İnovasyon’un Türk şirketlerinin dünyada rekabetçi olmaları için oluşturduğu ve destek verdiği Rekabet Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘İnovasyon ile Markalaşmak’ seminerinde, Türkiye’deki şirketler için Ar-Ge ve Tasarım Merkezi katılımcılarına özel indirim ve öncelik verilecek .

12 Ekim’de gerçekleştirilecek seminere katılım için RekabetEnstitüsü’nün internet sitesinden başvuru yapılabiliyor. Türkiye ekonomisinin dünyada gelişmiş ülkeler arasına girmesi ve kişi başı gelirin yükselmesi için tek şansı olan katma değerli üretim için özel stratejiler geliştiren Prof.Dr. Serdar Durmuşoğlu, maliyet odaklı üretimden katma değerli üretme geçmesi ve Çin, Vietnam gibi rekabetçi üreticilerle mücadele edecek inovasyonun markalaşması ile mümkün olduğuna işaret ediyor.

Durmuşoğlu, bu kapsamda; dünyanın en iyi şirketlerine danışmanlıklarında edindiği tecrübeleri İstanbul’daki seminerde katılımcılara aktaracak. Dünyada rekabet şartları nasıl değişiyor? Ucuz mal ve hizmet üretimi mi? Yoksa katma değerli üretim mi? Türk firmaları neden katma değerli üretim yapmak zorunda? Yaşanan tecrübelerden alınması gereken dersler gibi başlıklarda ayrıntılı bir eğitim verecek olan Prof. Durmuşoğlu, Türk şirketlerine özel metotlar ile sektörlere özgü çözümleri anlatarak, örnekler üzerinden detaylı bilgilendirmeler yapacak.

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem: Naci Görür'den ilk açıklama İYİ Parti'de karar günü: Yeni genel başkan kim olacak? Kolombiya kahvesinin marka yüzü hayatını kaybetti 42 ilde 'Narkoçelik-14' operasyonu: 321 gözaltı Akaryakıt yüklü tanker devrildi: Çift yönlü ulaşıma kapandı, binalar boşaltıldı