1 milyon dolarlık yatırımla sanal AVM açtı

AVM modelini sanal ortama taşıyan "www.avmmall.com" ortaklarından Ahmet Kökler: Projenin yatırım bütçesi 1 milyon dolar. Bir ay önce 60 mağazayla açıldı. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 100'e, 12 ay sonunda 250'ye çıkarmayı hedefliyoruz.

Abone ol
İSTANBUL - Alışveriş Merkezi (AVM) modelini sanal ortama taşıyan "www.avmmall.com", farklı konseptiyle sanal alışverişe yeni bir boyut kazandırdı. "www.avmmall.com" ortaklarından Ahmet Kökler, projenin yatırım bütçesinin 1 milyon dolar olduğunu belirterek, "Sanal AVM bir ay önce 60 mağazayla açıldı. Bu sayıyı 2012 yılı sonuna kadar 100'e, 12 ay sonunda ise 250'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Müşterilerin gerçek bir AVM'de olduğu gibi mağaza vitrinleri arasında gezerek alışveriş yapabildiği "www.avmmall.com" projesinin ortaklarından Ahmet Kökler, AA muhabirine sitelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
Kökler, ünlü markaların sezon ürünlerini tüketicilerle buluşturduklarını, farklı konseptleri ve eğlence anlayışlarıyla Türkiye'nin her yerindeki tüketicilere ulaşabildiklerini söyledi.
Bilinen markaların her şehirde mağazası olmadığını ve sezon ürünlerini ancak bulundukları yerlerde satabildiklerine işaret eden Kökler, "Online satış sitesini açmayıp sadece bizim üzerimizden online satış yapan mağazalar var. Anadolu'da 35 ilde AVM var. Geri kalan illerde yok. Biz bütün Türkiye'nin AVM'siyiz. 7 gün 24 saat açık, 81 ilde herkesin ulaşabildiği lokasyonda bir sanal AVM'yiz" dedi.
 
Projenin yatırım bütçesinin 1 milyon dolar olduğunun bilgisini veren Kökler, sitenin bir ay önce 60 mağazayla açıldığını, bu sayıyı 2012 yılı sonuna kadar 100'e, 12 ay sonunda ise 250'ye çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.
 
Sitenin tanıtımından bu yana geçen yaklaşık bir aylık süreçte beklediklerinden 4-5 kat fazla bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Kökler, bir yıl sonunda ciro hedeflerinin 50 milyon lira olduğunu ifade etti.
 
Bir AVM içindeki her şey var
Sitede mağaza açmak için ciddi bir başvuruyla karşılaştıklarını belirten Kökler, sitenin işleyişine ilişkin şu bilgileri verdi:
"Bizde kiralama değil gelir paylaşımı var. Yani ciro üzerinden bir pay alıyoruz. Düşünün; bizim bir AVM'miz var. İçinde de şu anda 60 tane bayiliğimiz var ve bu bayilikler bizim kendi bayilerimiz. Biz işletiyoruz bunları. Biz hem bu AVM'nin hem de onun içindeki mağazaların sahibiyiz ve bu AVM'nin bir tane kasası var. Müşteri 4 mağazadan ayrı ayrı alışveriş yapıp AVM'nin kasasına ödeme yapıyor. Bizim sistem bu. Biz yüzde alıyoruz."
AVM'lerde görülen tanınmış markaları bir araya getiren bir alışveriş sitesi olduklarını ifade eden Kökler, kadın, erkek, çocuk giyim ve aksesuarından teknolojiye, ev tekstilinden mücevhere, turizm acentesinden banka şubesine, yemek katından cafe shop'lara kadar bir AVM içinde bulunan her şeyin bu sanal AVM içinde de bulunduğunu ifade etti.
Kökler, sitedeki yemek katından yemek siparişi verilebilmesinin yanı sıra online üyelerin site içinde diğer üyelerle sohbet edebilme imkanı bulunduğunu da bildirdi.
 
Her alışverişte "para puan"
Mağazaların güncel vitrinlerinin resimlerini çekip sanal AVM'nin koridorlarına koyduklarını kaydeden Kökler müşterilerin üye olmadan AVM'yi gezebildiklerini, basit bir üyelik işlemiyle de ürün satın alabildiklerini anlattı.
Kökler, site üzerindeki alışverişlerde "para puan" biriktirme imkanının bulunduğunu, müşterilerin her alışveriş yaptıklarında hesaplarında bir para puan biriktiğini ve bu puanı daha sonraki alışverişlerinde kullanabildiklerini söyledi.
 
ABD'de En İyi Yabancı Alışveriş Portalı seçildi
Kökler, "Dünyada bu sene toplam e-ticaret cirosunun 1 trilyon dolar olması bekleniyor. Bunun 50 milyar lirası ülkemize ait olacak. Sanal AVM konsepti dünyada birçok ülkede mevcut. Ancak bizim denememiz gibi görselliği zengin ve aynı zamanda urun satışı dışında yemek siparişi alan ve banka şubesi olanına rastlanmıyor" dedi.
Sitenin tasarım olarak gerçek AVM görselliğinde hazırlandığına dikkati çeken Kökler, sitedeki AVM'nin mimarisinin Kanyon AVM ve Zorlu Center'ın da projesini hazırlayan Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından çizildiğini kaydetti.
Kökler, avmmall.com'un internet ve teknoloji alanında ABD'nin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Internet Marketing Association (IMA) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada bu yıl En İyi Yabancı Alışveriş Portalı seçildiğini de sözlerine ekledi.
 
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz