1.2 milyar lira zarar açıkladı

DYH'nin 2011 yılında ana ortaklık payına düşen net dönem zararı 1.2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Abone ol
İSTANBUL - Doğan Yayın Holding (DYH) 2011 yılında 1.2 milyar lira zarar açıkladı. DYH 2010 yılında 236.6 milyon lira zarar etmişti.
 
DYH'nin hafta sonunda KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, satış gelirleri ise yüzde 14 artışla 2.61 milyar lira oldu. DYH'nin satış gelirleri 2010'da 2.29 milyar lira olarak gerçekleşmişti.
 
DYH'den yapılan açıklamada, şirketin ihtilaflı vergi borçlarının yapılandırılması için 913 milyon TL gider yazıldığı ifade edilerek, "Ayrıca, değer düşüklüğü karşılığı olarak 147 milyon TL ve rekabet kurulu ceza karşılığı olarak da 5 milyon TL, olmak üzere toplam 1.07 milyar TL gider kaydedildi. Bu karşılıkların etkisi hariç bakıldığında 995 milyon TL faaliyet zararı, 70 milyon TL faaliyet karı olarak hesaplanmaktadır. Diğer faaliyet giderleri ve net finansal giderlerin etkisi ile 2011 yılında ana ortaklık payına düşen net dönem zararı 1.2 milyar lira olarak gerçekleşti" denildi.
 
DYH'nin 2011 yılında devam eden faaliyetlerden konsolide gelirlerin yüzde 14 artarak 2.6 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtilirken, konsolide reklam gelirleri yüzde 12 arttı. Yurtiçi yazılı basın ile görsel ve işitsel basın reklam gelirlerinde pazara paralel bir artış kaydedildi.
 
Görsel ve işitsel basın faaliyetlerinde FAVÖK yüzde 79 artarak 130 milyon TL'ye ulaşırken; FAVÖK marjı ise yüzde 10 seviyesinden yüzde 15'e yükseldi.
Açıklamada, "Star, Milliyet ve Vatan satışının ardından bu şirketlere ait faaliyet sonuçları karşılaştırma prensibi gereği durdurulan faaliyetler olarak sınıflandırılmıştır. Eğer, bu sınıflandırma işlemi yapılmamış olsaydı 2010 yılında konsolide FVAÖK 196 milyon TL olacaktı. 2011 yılında sürdürülen faaliyetler için konsolide FVAÖK bir önceki seneki yeniden düzenlenmiş değer olan 252 milyon TL'ye göre yüzde 7 artarak 269 milyon TL'ye ulaştı" denildi.
 
Şirketin KAP'a bildirdiği faaliyet raporunda ise, holdingin önümüzdeki dönemde online medyada yeni yatırımlar yapmayı ve bu alandaki bilgi birikimini yurtdışına taşımayı hedeflediği belirtildi.
“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz