Abalıoğlu, balık ve kırmızı et pazarında

Abalıoğlu, 2007'de kurdukları entegre tesisin kapasitesini doldurması nedeniyle yeni yatırım kararı aldıklarını belirtti

Abone ol

İZMİR - Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, 2007'de kurdukları entegre tesisin kapasitesini doldurması nedeniyle yeni yatırım kararı aldıklarını belirtti. Abalıoğlu, piliç dışında balık ve kırmızı et pazarına da girdiklerini ifade etti.

Ender Abalıoğlu, İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de en eski özel sektör yem üreticisi olduklarını, piliç etinde sürdürdükleri faaliyetleri 2007 yılında kurdukları tesisle büyüttüklerini söyledi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kurulan tesisin saatte 10 bin piliçlik kapasitesiyle en büyük  entegre tesis olduğunu anlatan Abalıoğlu, 2 yıl gibi kısa bir sürede pazar paylarını yüzde 6'ya çıkardıklarını, yükselen ihracatın da etkisiyle kapasiteyi doldurduklarını ifade etti.

Sektörün iki yılda bir krize girdiğini, bu dönemleri yatırım yaparak değerlendirdiklerini ifade eden Abalıoğlu, yaptıkları yatırım sayesinde kuş gribi sonrası dönemde hızlı bir atılım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

2009 yılında piliç etine talebin yükseldiğini, tüm firmaların bu talebe yetişmek için kapasite artırmaya çalıştığını bildiren Abalıoğlu, şöyle konuştu:

"Piliçte kapasitemizi doldurduk"

"Piliçte kapasitemizi doldurduk. Fabrikamızı kapasiteyi her an büyütecek şekilde yapmıştık. 2 yılda ek yatırıma başladık. 1-2 ay içinde inşaata başlayacağız. Saatte 12 bin piliç kesim kapasiteli bir yatırım olacak. Ayrıca ileri işlenmiş ürünler için de 8 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek bir yatırıma başlıyoruz.

Rekabetin çok yoğun olduğu sektörde ilk 5 firmanın payları birbirine çok yakın. En kısa sürede ilk üçte yer almayı hedefliyoruz."

Piliç eti ihracatının Irak pazarıyla hareketlilik kazandığını, sektörün kapasitesinin yüzde 5'inin ihraç edilir duruma geldiğini ifade eden Abalıoğlu, Rusya pazarı için yapılan çalışmaların sonuca ulaşması halinde 60 bin tonluk ihracat imkanının yakalanacağına inandığını dile getirdi.

Abalıoğlu, Rusya'ya ihracatın başlaması durumunda sektörün üretiminin yüzde 10'unu ihracata yönelteceğini, bunun da sektörün hızlı bir gelişme kat etmesini sağlayabileceğini bildirdi.

Piliç etinde belli bir kapasiteye ulaştıklarını artık markaya yatırım yapacaklarını dile getiren Abalıoğlu, kırmızı et ve balık eti pazarına da girdiklerini söyledi.

Abalıoğlu, Karaburun'da bir balık çiftliğinin ruhsatını aldıklarını, burada yılda 3 milyon çipura ve levrek üreteceklerini, balık yemi üreticisi olmaları nedeniyle bazı firmalarla üretim anlaşmaları da yapabileceklerini ifade etti.

Grubun Denizli'deki besi çiftliklerine de ciddi oranda yatırım yaptıklarını belirten Abalıoğlu, 2 bin 500 baş kapasiteli çiftlikte kırmızı ete de gireceklerini kaydetti.

Grubun 2007 yılında 312 milyon lira olan cirosunun geçen sene 480 milyon liraya ulaştığını, bu yıl ise 600 milyon liralık ciro beklentilerinin bulunduğunu söyleyen Abalıoğlu, yüzde 25'lik büyümenin kriz ortamında bir ülkede önemli başarı olduğunu ifade etti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz