Açlık sınırı 729 YTL'ye yükseldi

Türk-İş'in araştırmasına göre, açlık sınırı olarak adlandırılan zorunlu gıda harcaması tutarı geçen aya göre 11,84 YTL arttı

Abone ol

ANKARA - Ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 729 YTL'ye, yoksulluk sınırı 2 bin 377 YTL'ye yükseldi.

Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına ilişkin açıklamasında, dar ve sabit gelirli kesimlerin yokluk ve yoksulluklarının, özellikle Ramazan ayında daha da hissedilir olduğu ifade edildi.

"Çaresizlik, ülkemizdeki dar gelirli ve ihtiyaç sahibi milyonlarca kişinin yaşam koşullarını daha da ağırlaştırıyor" denilen açıklamada, mağdur olanların, mağdur edenlerden durumlarını düzeltecek uygulamalar beklediği belirtildi. Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı çalışmasının Ağustos 2008 sonucuna göre, 4 kişilik bir ailenin geçen yıl Ağustos ayında 627 YTL olan açlık sınırı 729,83 YTL'ye, 2 bin 44 YTL olan yoksulluk sınırı 2 bin 377,30 YTL'ye ulaştı.

Açıklamada, 4 kişilik bir ailenin beslenme için geçen yılın aynı ayına göre 102,18 YTL, diğer zorunlu harcamalar da eklendiğinde 332,83 YTL ek harcama yapması gerektiğine yer verilirken, asgari ücrette son bir yılda yapılan artışın ise asgari geçim indirimi dahil 84,11 YTL olduğu kaydedildi. Bazı gıda maddelerinin fiyatlarındaki değişimlere yer verilen açıklamada, "açlık sınırı" olarak adlandırılan zorunlu gıda harcaması tutarının geçen aya göre 11,84 YTL arttığı belirtildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz