Bakan Elvan'dan Uber örneği

Yenilikçilikten bahsetmek için girişimci yetiştirmek zorunda olduklarını söyleyen Bakan Elvan, "Uber'i düşünün. Bu firmanın taksileri var mı? Yok. Peki bu firmanın devasa binaları var mı? Yok. Sadece bir ofis, iş organizasyonu var" dedi.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanlığının desteği, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Ekonomi Platformu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bölge ortaklığı ile NTV&Özgencil iş birliğiyle Mersin HiltonSA'da düzenlenen Akdeniz Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, 2002 yılından bu yana her zaman vatandaşı, Türkiye ekonomisini ve iş dünyasını düşündüklerini söyledi. İş dünyasının her sorununu kendi sorunları olarak görerek çözüm noktasında adımlar attıklarını anlatan Elvan, "Bize güvenin. 2018 yılında da büyümeye, güçlü büyüme performansı göstermeye devam edeceğiz. Bu yıl için yüzde 5,5'lik bir büyüme hedefimiz var. Şu anki göstergelere, ihracattaki performansımıza baktığımız zaman bu büyümeyi yakalayabileceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.

Enflasyonla mücadelenin yine temel öncelikleri olacağını belirten Bakan Elvan, bu konudaki çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü aktardı.

"Girişimci yetiştirmek zorundayız"

Elvan, "Dijital dönüşümü sağlamamız gerekiyor. Bu olmazsa olmazımız. Bir diğer alanımız da girişimcilik. Girişimciliği desteklememiz gerekiyor. Eğer biz daha rekabetçi olmak istiyorsak, yenilikçilikten bahsetmek istiyorsak girişimci yetiştirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Elvan şöyle konuştu: "Düşünün binlerce metrekare kapalı alanı olan fabrikalar inşa ediyorsunuz, makineler getiriyorsunuz, yüzlerce kurumdan izin alıyorsunuz, yüzlerce binlerce işçiyi eğitiyorsunuz ve bir malı üretmeye başlıyorsunuz. Bunu pazarlamaya, satmaya çalışıyorsunuz. Evet geleneksel olarak bunları bizler yapıyoruz. Peki yeni dünya düzeninde düşünün doğru düzgün bir binası, makinesi, aracı yok. Ama bir bakıyorsunuz bizim belki 100 tane fabrikamızı toplasanız bir tane firmaya karşılık gelmiyor. Düşünün takside Uber'i düşünün. Bu firmanın taksileri var mı? Yok. Peki bu firmanın devasa binaları var mı? Yok. Sadece bir ofis, iş organizasyonu var. Peki güçlü yazılım firmalarını düşünün. Yine çok büyük fabrikaları işte bunların hiçbiri yok ama belki Türkiye ekonomisinden daha büyük, belirli gelire sahip firmalar var."

Uber şoförlerinin aldığı cezalar, araç fiyatlarıyla yarışıyor

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi