Bakan Özlü'den MARBLE 2017'ye ziyaret

İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nı ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, ham maddesi ithalata dayalı olmayan ürünlerin ihracatını desteklediklerini söyledi

Abone ol

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nı (MARBLE) ziyaret eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ham maddesi ithalata dayalı olmayan ürünlerin ihracatını desteklediklerini belirtti.

Gaziemir'de düzenlenen fuarda stantları gezen Bakan Özlü, katılımcı firma yetkililerinden bilgi aldı. Fuar gezisinin ardından gazetecilere açıklama yapan Özlü, Türkiye'nin önemli bir doğal taş ihracatçısı olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin ihracatının yüzde 93,8'i sanayi ürünlerinde oluşuyor. Bunda mermer sanayimizin önemli bir payı var" ifadelerini kullandı.

"Biz daha çok Türkiye'nin kendi kaynaklarından ortaya çıkan ürünlerin ihracatıyla ham maddesi ithalata dayalı olmayan ürünlerin ihracatını hedefliyoruz" diyerek sözlerine devam eden Özlü, "Özellikle mermer Türkiye'de çıkan ve kendi işçilerimizin işlediği bir ürün olması sebebiyle ithalata dayalı olmayan bir ihracat kalemi, özellikle mermerle ilgili çalışan firmalarımızın performansı çok yüksek" diye konuştu.

Özlü, fuarı çok beğendiğini ifade ederek, "Bugün bu fuarda gördüğümde daha çok doğudaki ülkelere ihracat bağlantıları olmuş. Güzel bir fuar geçtiğini belirtti arkadaşlar, fuarın gelecek yıl daha başarılı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı Antalya'da kreş skandalı: Dehşet anları anbean kaydedildi İstanbullular dikkat: Bu yollar trafiğe kapatılacak Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek MSB açıkladı: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi