Başkent Doğalgaz yıl sonuna kadar satılacak

Bakan Yıldız, Başkent Doğalgazın satışına yönelik danışmanlık hizmeti de alarak 1,5-2 ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirtti

Abone ol

ANKARA - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgazın yıl sonuna kadar satılacağını söyledi.

Libya'nın milli günü dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Yıldız,  Başkent Doğalgazın satışına yönelik danışmanlık hizmeti de alarak 1,5-2 ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar ihaleye çıkılır ve bitirilir" diye konuştu.

BOTAŞ'ın alacaklarının tahsil edileceğini, özelleştirme gelirlerinden önce BOTAŞ'ın borcunun ödeneceğini kaydeden Yıldız, "Ankara'daki Başkent Doğalgaz şirketi özelleştikten sonra özelleştirme gelirlerinden öncelikle BOTAŞ'ın gelirleri mahsup edilecek. Kalırsa Ankara Büyükşehir Belediyesi alacak. Yüzde 80 hissesi zaten devrolmuştu" dedi.

BOTAŞ'ın nakit akışı açısından çok fark edecek olan ve BOTAŞ'ın alacaklarını gittikçe küçülten bir yapıya gittiklerini belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıllar içinde ne yazık ki BOTAŞ'ın alacakları biraz büyümüştü. O yüzden bu uygulamanın ben hem Ankara Büyükşehir hem de BOTAŞ için daha iyi sonuçlar getireceğine inanıyorum. Böylece iki kamu kurumu da rahatlamış olacak."

Bir gazetecinin "yeni yılda Başkent Doğalgaz satılacak diyebilir miyiz" sorusu üzerine Yıldız, "Büyük bir ihtimalle evet" diye cevap verdi.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı