Başkente taşınan Malatya’yı ilk gün 40 bin kişi ziyaret etti

Abone ol

Semira AKTAŞ

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA - Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ankara Malatya Tanıtım Günleri ile Malatya, 4 günlüğüne başkente taşındı. 28 Kasım’da başlayan ve 4 gün süren Malatya Günleri’ne ilk günde 40 bin ziyaretçinin geldiği açıklandı. 

28 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günleri’nin ilk gününde yaklaşık 40 bin Ankaralının stantları ziyaret ettiği açıklandı. Malatya Tanıtım Günleri’nin açılış törenine; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Sibel Siber, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Valisi Vasip Şahin ve birçok davetli katıldı. 

Açılış töreninde söz alan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Malatya’nın diğer iller arasında ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, “Malatya’nın yetiştirdiği çok değerli, çok saygın, siyaset adamları bilim insanları var. Milli mücadelemizin en önde gelen şahsiyetlerinden ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve sonrasında Turgut Özal var. Saygıya, minnetle anıyorum. Dolayısıyla önemli bir ilimiz Malatya” dedi. 

Bakan Yılmaz: Daha iyi tanıtılmalı

Malatya’nın sanayileşmesi noktasında da önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Çiçek, “Böylesine birçok özelliği olan Malatya’nın başkentte tanıtım günleri yapması, başka illeri de bu manada teşvik edecektir. Onlar da Malatya ile yarışa gidecektir ve bu yarış Türkiye’mizin hayrına olacaktır” dedi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya’nın Doğu Anadolu’nun cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, Doğu Anadolu’da girişimcilik kültürünün ve üretim kültürünün lokomotifinin Malatya olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, “Malatya, İnönü Üniversitesi, Organize Sanayi Bölgesi, kayısısı, sanayisi ile gerçekten hepimizin iftihar ettiği bir ilimiz” dedi. Yılmaz, Malatya’nın hem Türkiye’ye, hem de dünyada çok daha iyi tanıtılması gerektiğinin altını çizdi. 

Bakan Şahin: Malatya’nın geliniyim

Malatya’nın bütün güzelliklerinin başkentte tanıtılacağını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kendisinin de Malatya’nın gelini olduğunu hatırlatarak, “Malatyalılar kendilerini mert diyerek tanıtırlar. Ben de mert bir insanın eşiyim ve bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Anadolu’nun zengin model olduğunu dile getiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Meclis Başkanı Sibel Siber ise Malatya’nın da bu mozaik taşlarından biri olduğunu ifade etti. Siber, “İnşallah Malatya’ya giderek Malatyalıları yakından tanıyacağız. Birbirimize destek olarak daha güzel günler yaşayacağız” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın Anadolu’da 9 bin yıllık tarihi geçmişi ile çok sayıda devlet adamı ve sanatçısıyla güzel bir il olduğunu belirterek, Ankara’da açılan Malatya Tanıtım Günlerinde başta ünlü kayısı olmak üzerine Malatya’nın kültürünü, folklorunu, tarihini Başkentlilerle buluşturduklarını söyledi. Çakır, Malatya’nın gelişen sanayisi ile her geçen gün ve büyüyen bölgede bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. Malatya Valisi Vasip Şahin ise, Malatya’nın tarihi derinliklerinden taşınan bütün değerlerinin Ankara’da tanıtıldığını belirtti. 

Davetliler, konuşmaların ardından stantları gezdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kayısı döneri keserken, diğer konuklar da kendilerine ikram edilen Malatya’ya has ürünleri tatma fırsatı buldu. 

Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı