Başkent'te enflasyon yüzde 0.46 arttı

Ankara'da gıda enflasyonu ocakta yüzde 0.46 arttı. Aynı ay 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırı 5 bin 262 TL olarak kaydedildi.

Abone ol

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara'da hesaplanan gıda enflasyonunun ocakta bir önceki aya göre yüzde 0.46 arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1,615 lira, yoksulluk sınırının ise 5,262 lira olduğunu açıkladı.

Geçen yıl ocak ayında açlık sınırı 1,479 lira, yoksulluk sınırı 4,818 lira; bir önceki ay ise açlık sınırı 1,608 lira, yoksulluk sınırı 5,238 liraydı.

Rapora göre geçtiğimiz ay ortalama 4.08 TL olan ortalama sebze-meyve kilogram fiyatı aralıkta 4.02 TL'ye geriledi.

Türk-İş açıklamasında yaş sebze-meyve fiyatlarının, mevsim şartlarının olumlu seyretmesi ve kış ürünlerinin ağırlıklı olarak pazarda yer almasının desteğiyle olumlu bir seyir izlediği belirtildi.

TÜİK'in aylık enflasyon verilerini açıklama tarihinden önce açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak Sakhalin Istanbul'dan görkemli açılış! Space’24, yaratıcı disiplinleri bir araya getirecek Vodafone öğrencilere yapay zekâ eğitimi verecek