Bayazıt: 2008 hedeflerimize ulaştık

Yapı Kredi Genel Müdürü, BDDK'nın kararının anormal olmadığını aktardı

Abone ol

İSTANBUL - Yapı ve Kredi Bankası Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, bankanın 2008 ile ilgili hedeflerinin hepsini neredeyse yerine getirdiklerini söyledi.

Bayazıt, Türk Eximbank ve Yapı ve Kredi'nin "Sigortalı İhracatın Finansmanı" için imzaladığı işbirliği anlaşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ihracatın finansmanında ayırdıkları kaynağın limitinin bulunmadığını ifade etti.

Yapı Kredi'nin 2009 ile ilgili büyüme hedefleri üzerinde şu anda çalıştıklarını belirten Bayazıt, "Şube açmaya devam edecek misiniz?" sorusuna, "Şu anda üzerinde çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Bayazıt, 2008 hedeflerine ilişkin olarak da "2008 hedeflerinin hepsini neredeyse yerine getirdik. Şube açılışı, bilanço büyüklüğü, insan kaynağı ile ilgili...2 ay kaldı. 2 ay öncesinde bile birçok hedefi yerine getirdik. 2009 bütçesiyle ilgili şu anda çalışılıyor" şeklinde konuştu.

"Biz zaten kar dağıtmıyoruz"

Bir gazetecinin "Şube açmada iddialı bir hedefiniz vardı, orada bir değişiklik var mı?" sorusuna "Bakacağız" karşılığını veren Bayazıt, BDDK'nın bankalara kar dağıtmama önerisinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

"Biz zaten dağıtmıyoruz. BDDK, 'Şu aşamada öz kaynaklarınızı kuvvetli tutun, krizin daha derinleşme ihtimali var, dikkatli olun' diyor. Son derece doğal, normal karşılanması gereken bir konu. 'Dağıtmayın da' demiyor. 'Dağıtırsanız benim haberim olsun, benden izin alın' diyor. Şu aşamada normal bir şey...Anormal bir şey değil."

Tayfun Bayazıt, 2009'da sistem dışına çıkan bankalar olup olmayacağı sorusu üzerine de şu anda bütün bankaların sermaye yeterliliğinin yakın denetim ve gözetim altında bulunduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla öyle bir ihtimal hiç görmüyoruz" dedi.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak