Benzin ve motorin ucuzlayabilir

EPDK, benzinde tavan fiyat uygulanmasına karar verdi. Karara göre dağıtı ve bayi payi 37 kuruşa inecek

Abone ol

İSTANBUL - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bugün yaptığı toplantıda 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 10. Maddesi çerçevesinde, benzine tavan fiyat uygulama kararı aldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımı tarihinden itibaren geçerli olacak. Karara göre litrede dağıtıcı ve bayi paylarının toplamı, benzin ve motorinde 37 kuruşa indirilecek. Yetkililer, kararın bir ya da iki gün içinde yayımlanmasının planlandığını bildirdi.

Bu arada Reuters'a bilgi veren enerji sektöründen bir yetkili, EPDK'nın tavan fiyat uygulama kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından benzin ve motorinde litrede 14 kuruş indirim olacağını söyledi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da geçen hafta yaptığı açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin benzin ve motorinde katkılı ürünlerde kâr marjlarını kendiliklerinden azaltarak indirim yapmamaları halinde kanundan kaynaklanan yetkilerini kullanıp gerekeni yapacaklarını söylemişti.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek