”Beyaz et sektörü zararına satış yapıyor”

Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Bor, beyaz et sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirtti

Abone ol

BANDIRMA - Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, beyaz et sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirterek, tüm sektörün zararına satış yaptığını söyledi.

Bor, yaptığı açıklamada, beyaz et sektörünün 2007 yılında başta "Kuş Gribi" olmak üzere sektörü derinden yaralayan krizleri atlattığını ve büyük ölçüde yaralarını sardığını anımsattı. Sektör olarak bu yıl içinde beklentilerinin iyi olmasına rağmen, gelişmelerin beklentiler doğrultusunda gerçekleşmediğini ifade eden Bor, şunları kaydetti:

"Yem fiyatlarındaki artış, enerji fiyatlarının yüksekliği, ekonomideki durgunluk, ihracatta yaşanan sıkıntılar sektörü derinden etkiledi. Ayrıca keneler de bu yıl beyaz et sektörünü oldukça zorladı. Tüm bu olumsuzluklara sektördeki üretim fazlalığını da eklediğimizde sektörün içinde bulunduğu dar boğaz, biraz daha net anlaşılıyor. Beyaz et sektörü zor bir dönemden geçiyor. Şu anda tüm sektör, zararına satış yapıyor. Çünkü üretim fazlası var." Bor, Şeker Piliç olarak yüksek maliyetlere karşın üretimlerini sürdürdükleri gibi yeni yatırımlara da kucak açtıklarını belirterek, olumsuzluklara rağmen sektörün geleceğine inandıklarını vurguladı.

"Ürettiğimizi satamıyoruz"

Ekonomiye katkıda bulunmanın, daha çok kişiye istihdam yaratmanın yollarını aradıklarını ifade eden Bor, şöyle devam etti:

"Ürettiğimizi satamıyoruz. Bu nedenle de satış fiyatlarımızı, maliyetlerimizin çok altına çekiyoruz. Aslına bakarsanız sektörümüze mal edilebilecek tek sorun üretim fazlasıdır. Ancak şu anda üretimi azaltma ya da durdurmak, sektörü olduğu kadar ülke ekonomisini de zora sokacaktır. Bu nedenle tüm gücümüzle maliyetlerimizin altında satış yapmayı, başka bir deyişle zararı göze alarak üretimi sürdürüyoruz. Tabii ki çözüm önerileri geliştiriyor ve ilgili kurumlara veriyoruz. Ancak bireysel ya da sektörel çabalar, bazı konularda yetersiz kalıyor. Yasa yapıcıların da sektörümüze destek vermesi, çözüm önerilerini masaya yatırması gerekiyor. Ancak sektör ve yasa koyucular, bir araya gelerek bu sorunların üstesinden gelebiliriz."

Borsa günü düşüşle tamamladı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor