"Borç hafifletilmezse Yunanistan iflas edebilir"

Yunanistan Parlamentosu Bütçe Ofisi, ulusal borçta ciddi bir rahatlatma olmaması durumunda ülkenin iflas riski ile karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Abone ol

Yunanistan Parlamentosu Bütçe Ofisi, yayınladığı çeyrek dönem raporunda, ulusal borçta ciddi bir rahatlatma olmaması durumunda ülkenin iflas riski ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre, 2020 sonrasında ulusal borcun faiz ödemelerinin artacağı kaydedilen açıklamada, borcun hafifletilmesinin gerekli olduğu ifade edildi. Bütçe Ofisi arıca, vergi politikasının büyümeye zarar verdiğini savunarak değiştirilmesini istedi.

Yunanistan Kamu Borç Yönetim Ajansı'na göre 2021-2026 döneminde Yunanistan'ın ulusal borçlarının faiz ödemesi için 84,3 milyar euroya ihtiyacı olacak.

Bütçe Ofisi Başkanı Profesör Panagiotis Miargovas, "Yunanistan, borcunda ciddi bir hafifletme olmaz ise, iflas eder" diye konuştu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz