Borsa, 2'nci seansta yükseldi

Yurtdışı odaklı seyir izleyen piyasa, gördüğü en yüksek seviyesinde kapandı

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), ilk seansta izlenen satış ağırlıklı sıkışık seyrin ardından, ikinci  yarıda alımlarla bir miktar yükseldi.

Açılışta 41,821 puana kadar gerileyen Ulusal 100 Endeksi, 42,000 üzerinde kalma çabasına girerek, sıkışık seyir izledi ve ilk seansı 238.03 puan veya yüzde 0.56 kayıpla, 41,962.72 puandan tamamladı.

İkinci seansta bir süre 41,700-42,000 aralığında hareket eden Bileşik Endeks, 43,500 bölgesine kadar yükseldikten sonra gelen satışlara 42,200 civarından hızlı bir tepki verdi. Endeks, 783.91 puan veya yüzde 1.86'lık artışla günü gördüğü en yüksek seviye olan 42,984.66 puan seviyesinde tamamladı.

Bir süredir AK Parti kapatma davasına yönelik riskler nedeniyle dış piyasalardan önce olumsuz, daha sonra olumlu yönde ayrışma yaşayan İMKB'nin Anayasa Mahkemesi'nin AK  Parti'nin kapatılmaması yönünde karar vermesinin ardından yeniden yurtdışı piyasalara odaklandı.

Dün ABD borsalarının düşüş yönündeki kapanmasının ve bu sabah Asya borsalarında yaşanan kayıpların ardından Avrupa borsalarında gözlenen olumsuz seyir İMKB'nin ilk seansta satış ağırlıklı seyir izlemesine neden oldu.

Yurtdışına bağlı hareket etmeye başlayan İMKB'de ABD istihdam verilerinin beklenenden olumlu gelmesi ve dış piyasalardaki toparlanma çabasının etkisiyle öğleden sonra alımlar ön plana çıktı.

Bugün ABD'den gelen bilanço rakamları izlenirken, TSİ 17:00'de açıklanacak ISM imalat endeksi ve inşaat harcamaları rakamları beklendi.

Gelecek hafta Pazartesi günü açıklanacak enflasyon rakamları ve yurtdışında açıklanacak ekonomik veriler piyasa üzerinde etkili olacak.

İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz" Konya Doğanhisar'da 3,5 büyüklüğünde deprem Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi