Borsada satıcılı görünüm hakim

Açılışın ardından yönünü aşağı çeviren endekste satış baskısı yaşanıyor

Abone ol

İSTANBUL - Açılışını hafif yükselişle yapan ve ardından yönünü aşağı çeviren endekste satış baskısı yaşanıyor. İMKB güne 52 puan artışla 45.326 puandan başladı. Açılış itibariyle en yüksek 45.361 puanı test eden ve ardından gelen satışlarla 44.638 puana kadar gerileyen piyasada kararsız görünüm etkili. Saat 10:30 itibariyle 44.768 puanda (-505) dar bantta seyreden Ulusal-100'de değer kaybı ortalama yüzde 1.12 seviyesinde. İşlem hacmi ise 277 milyon TL düzeyinde sınırlı.

Öte yandan borsa açılışından önce Doğan Yayın Holding, bağlı ortaklıklarına 1.88 milyar TL vergi aslı, 1.88 milyar TL vergi ziyaı cezası, toplam 3 milyar 755 milyon TL ceza kesildiğini duyurdu. Açılışın ardından Doğan Holding hisselerinde satış baskısı yaşandı.

Yurtdışına gelindiğinde mevcut olumlu havanın etkisini koruduğu görülüyor. Asya borsalarındaki yükseliş hız kesmezken ABD futureları ve Avrupa borsaları da artıda. Dün ABD borsalarının tatil nedeniyle kapalı olması piyasaların bir miktar hareketsiz kalmasına neden olurken İMKB'de de katılım sınırlı kalmıştı. Bugün saat 10:00'da TÜİK temmuz ayı sanayi üretimi rakamları açıklandı. Temmuzda sanayi üretimi yüzde 9.2 düştü, bir önceki aya göre artış ise 0.9 oldu. Öte yandan İngiltere ve Almanya'da da temmuz ayı sanayi üretim verileri açıklanacak.

Dolar ve faiz dengeli

Para piyasaları cephesinde ise dolar ve faiz dengeli görünüm sergiliyor. Dün gün sonunda 1.49 TL seviyesinin altında işlem gören dolar yeni günde de dünkü seviyesini koruyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4845 - 1.4870 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi 1.4390 seviyesinde seyrediyor.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda ise 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9.48 seviyesinde işlem görüyor. Gösterge kıymet dün günü yüzde 9.40 seviyesinden kapatırken, bugüne valörlü işlemlerde yüzde 9.47 seviyesinde yer almıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz