Büyükanne maaşı belli oldu

Büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek. Pilot uygulama kapsamında 10 ilde 6 bin kişi bu destekten faydalanacak.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında konuya ilşikin protokol imzalandı. Buna göre büyükannelere aylık 425 TL torun maaşı verilecek.

6 aylıkla 1 yaş arasındaki bebekler için geçerli olacak ve 1 yıllık pilot uygulama yapılacak. Projenin toplam maliyeti 6 milyon lira olacak.

Hangi illleri kapsıyor?

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Kayseri, Sakarya, Antalya, Konya, Tekirdağ ve Gaziantep illerinde pilot uygulama olacak. Uygulama 6 bin aileyi kapsıyor.

Maaştan yararlanma kriterleri

Maaştan yararlanmak için annenin iki asgari ücretten daha az gelirinin olması ve ailenin toplam gelirin 3 asgari ücretten az olması kriteri aranıyor. Uygulamadan düşük düzeyde gelir sahibi ailelerin yararlanması hedefleniyor.

Başvurular nasıl yapılacak?

Başvurular Çalışma Bakanlığı'nın internet sitesinden ve SGK il müdürlüklerinden yapılabilecek.



Aziz Yıldırım: Başkanlığa aday olma nedenim... Fitch’ten Türkiye borçlanma piyasası analizi Osman Kavala yeniden yargılanmayacak Satılacağı iddia edilmişti: BBVA'dan Garanti açıklaması Ege Denizi'ndeki deprem sonrası 'fay' yorumu: Aktif olma olasılığı...