Canikli: Not artırmasınlar, istemiyoruz

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarından not artış beklentileri olmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli, "Not indiriminin kasıtlı olduğunu düşünüyoruz, artırmışlar, indirmişler ilgilenmiyoruz, artırmasınlar istemiyoruz" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, katıldığı CNN Türk canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Et ve hububat ürünlerinde gümrük vergisi indirimine gidilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Canikli, "Enflasyon üzerinde gıda fiyatlarının geçici ama ciddi bir baskısı var. Zaman zaman bazı tarım ürünlerinde arz daralması yaşanıyor. Böyle durumlarda stokçular devreye giriyor. Bizim mücadelemiz stokçular ile." dedi.

Canikli, "Yüksek ve güçlü büyümeyle birlikte enflasyondaki düşüş trendinin devam etmesi, ekonomideki rasyonel ve hassas yönetim anlayışının sonucudur" dedi ve şöyle devam etti: "2017'de büyümenin yüzde 4,5'in üzerine çıkacağını, hatta yüzde 5'i yakalayacağını tahmin ediyoruz. Yıl sonu itibariyle enflasyon tek haneye düşecek"

Yüksek faiz oranları ile istenilen büyüme rakamlarının yakalanamayacağını ifade eden Canikli, "Şu anda Türkiye dışarıda çok talep edilen bir ülke, 2017'de 8 milyar doların üzerinde Türkiye'ye doğrudan para girdi" diye konuştu.

'Artırmasınlar, istemiyoruz'

Derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu artırma olasılığıyla ilgilenmediklerini ve önemli görmediklerini bildiren Canikli, "Not indiriminin kasıtlı olduğunu düşünüyoruz, artırmışlar, indirmişler ilgilenmiyoruz, artırmasınlar istemiyoruz."

Rusya ile ikili ilişkiler

Nurettin Canikli, "Rusya ile şu anda siyasi ve ekonomik olarak hiçbir sorunumuz yok, uçak düşürülmesi öncesi döneme aşağı yukarı dönüldü diyebiliriz. Hatta Rusya ile bazı alanlarda daha da ileriye geçmiş durumdayız" değerlendirmesini yaptı.

'ByLock kullanan milletvekili yok'

Canikli, "Şuan itibariyle ByLock kullandığı tespit edilen hiçbir milletvekili ya da bakan yok. Eski milletvekillerinden var onlar için hukuki süreç işliyor." dedi.

Canikli ayrıca, AK Parti teşkilatlarında farklı pozisyonlarda görevli 300 kadar kişinin ByLock kullandığı gerekçesiyle ihraç edildiğini söyledi.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...