CHP kapanan işyeri sayısını sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, son 5 yıl içinde kapanan işyeri sayısını ve kaç kişinin işini kaybettiğini sordu

Abone ol

ANKARA - CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ekonomide ortaya çıkan olumsuz tablonun; işsizliğin artmasına, işadamlarının intiharına, hırsızlık ve kap-kaç olaylarına neden olduğunu ifade etti.

Türkiye'de son 5 yıl içinde kapanan işyeri ve işini kaybedenlerin sayısını öğrenmek isteyen Ekici, kaç kişinin işsizlik ödeneğinden yararlandığını sordu.

Ekici, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Son 5 yıl içerisinde meydana gelen hırsızlık, kap-kaç ve diğer suçların sayısı ve illerimize göre dağılımı nedir? Son 5 yıl içerisinde resmi kayıtlara göre intihar eden ve cinnet geçirerek kendisine ve yakınlarına zarar veren yurttaşlarımızın sayısı nedir? Son 5 yıl içerisinde kırdan kente göç oranı nedir? Göç eden bu nüfusun yüzde kaçı iş bulabildi? Ekonomik tablonun yarattığı bu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik olarak ne tür somut önlemler aldınız?"

Cem Garipoğlu'nun son görüntüleri ortaya çıktı! Stellantis, Avrupa pazarının zirvesinde Tarkan'dan belediyelere sokak hayvanları çağrısı Kakava-Hıdrellez Şenlikleri başladı İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak