”Doğalgaz fiyatları kontratlara bağlı olarak değişiyor”

Bakan Ekren, doğalgaz fiyatlarının, anlaşmanın ya da kontratların vadesine bağlı olarak yansıdığını ve gecikmenin buradan kaynaklandığını belirtti

Abone ol

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, fiyatların doğalgaza yansımasının, kontratlara bağlı olarak değiştiğini bildirdi.

Ekren, Ziraat Bankası Bankacılık Okulunda verdiği ilk dersin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Nazım Ekren bir öğrencinin, "Dünyada petrol ve doğalgaz fiyatları düşerken Türkiye'deki zammı nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine, petrol ve doğalgaz ile ilgili kontratların ya da anlaşmaların yapıldığı tarihteki fiyatlar dikkate alındığından, bu fiyatların, anlaşmanın ya da kontratların vadesine bağlı olarak yansıdığını ve gecikmenin buradan kaynaklandığını söyledi.

Ekren, "Fiyatlardaki düşüş trendi şu anda, bugünlerde veya bir hafta içinde yapılan anlaşmaların, kontratların süresine bağlı olarak yansıması da, o tarihten sonra olacak ve fiyatlar düşmeye başlayacak" dedi.

Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması Londra'da kılıçlı saldırı: 5 yaralı Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi "Sene sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz"