Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi Hindistan

Hindistan, 2017'nin son çeyreğinde yüzde 7.2 büyüyerek, yeniden dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu.

Abone ol

Hindistan, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi unvanını Çin'den geri aldı.

Financial Times'ın haberine göre, Hindistan ekonomisi, beklentileri aşarak 2017'nin son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.2 büyüdü.

Çin'in ise aynı dönemdeki büyümesi yüzde 6,8 olarak gerçekleşti.

Hindistan Ekonomik İlişkiler Bakanı Subhash Chandra Garg, ülkesinin yeniden dünyanın en hızlı büyüyen büyük ekonomileri listesinde birinciliğe yerleştiğini belirterek "Güçlü veriler, artan GSYH, tarım ve hizmet sektöründeki performans büyümeyi destekledi" dedi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin 2016'da ülkedeki banknotları tedavülden kaldırma ve vergi sistemini reformdan geçirme kararı büyümeyi olumsuz etkilemiş, 2016'nın ilk çeyreğinde yüzde 9,1 olan büyüme oranı, geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,7'ye kadar gerilemişti.

Böylece ülke büyümede Çin'in gerisine düşmüştü.

Banknotların tedavülden kaldırılması nedeniyle büyük darbe alan inşaat sanayisindeki yüzde 6,8'lik yükseliş de büyümedeki hızlanmada etkili oldu.

IMF'ye göre Hindistan bu yıl yüzde 7,4, 2019'da da yüzde 7,8 büyüyecek.

Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Atılan o ilk adımın izinden...' Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Kapadokya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıldı İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği askıya alındı