E-ticaretin yıllık cirosu 55 milyar lirayı aştı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolu e-ticaretten geçiyor" açıklamasını yaptı

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, internet üzerinden satış yönteminin perakende piyasasının hızla gelişen önemli bir parçası olduğuna dikkati çekerek, e-ticaretin, geçen yıl yüzde 35 büyüme yakaladığını ve 55 milyar 284 milyon liralık satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Büyük şehirlerde hacmi büyüyen e-ticaretin hızla Anadolu'ya da yayılmaya başladığının altını çizen Palandöken, yeni pazarlara açılma, satışları büyütme ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun e-ticaretten geçtiğini kaydetti.

Palandöken, perakende ticaret yapanların pazarlarını genişletmek, müşteri sayılarını artırmak, markalaşmak hatta dünya piyasalarından müşteri bulmak için sanal siteler kurarak satış yapmaya başladıklarına işaret ederek, "E-ticaret araç, stok, kira, eleman gibi operasyon maliyetlerini düşürüyor. Bilinen büyük firmalar bile AVM'lerde yüksek maliyetle kiraladıkları dükkanlarından daha fazla ciroyu e-ticaret yoluyla sanal mağazalardan yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan asker şehit oldu Asılsız bomba ihbarı uçağı havadan geri döndürdü Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak