EBRD, çiftçi KOBİ'ler için TEB'e 65 milyon dolar verdi

Kredi, kalkınmada öncelikli bölgelerde tarım alanında faaliyet gösteren KOBİ'lere kullandırılacak.

Abone ol


İSTANBUL - Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası (EBRD), kalkınmada öncelikli bölgelerde tarım sektöründeki KOBİ'lere kullandırılmak üzere Türk Ekonomi Bankası'na (TEB) 65 milyon dolar kredi verdi.

Krediyle ilgili bilgi veren EBRD'nin Türkiye Ülke Direktörü Mike Davey, "Kalkınmada öncelikli bölgelerde faaliyet gösteren küçük tarım işletmelerinin uzun vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak, EBRD'nin Türkiye'deki stratejik önceliklerinden biri. TEB'le bu alanda işbirliği yaptığımız için mutluyuz" dedi.

Çiftçilerin Türk ekonomisi ve ülkenin refahı için önemini hatırlatan TEB Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da "65 milyon dolarlık bu krediyle tarım sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin kalkınmasına yardımcı olacağız" diye konuştu.

EBRD, ABD destekli TurAFF programı kapsamında Denizbank, Garanti Bankası ve TSKB ile 130 milyon euroluk kredi anlaşması imzalamıştı.
 

Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek Diyanet açıkladı: Audi A8 Tasarruf Genelgesl nedeniyle iade edildi Elon Musk duyurdu: Twitter resmen X'e dönüştü Bankalar güçlü primlendi, borsada rekor geldi! Gazetemize “Sürdürülebilir Başarılı Yayın Hayatı” ödülü