EBRD'den Antalya Havalimanı için 50 milyon avroluk ek finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fraport TAV Antalya Yatırım, Yapım ve İşletme AŞ'ye (FTA), Antalya Havalimanı'na yeni altyapı ve enerji yatırımları için 50 milyon avro ek finansman sağlayacağını duyurdu.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Bankadan yapılan açıklamada, FTA’ya sağlanacak ek kredinin, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) fonlarını içeren bir finansman paketinin parçası olduğu ve Mart 2023’te FTA’ya sağlanan 140 milyon avroluk bir önceki EBRD kredisini takip ettiği belirtildi.

Açıklamada, EBRD'nin FTA'ya sağladığı 50 milyon avroluk ek finansmanın, Antalya Havalimanı'nın yeni altyapısının tamamlanması, enerji verimliliğinin artırılması ve güneş santrali gibi yeşil yatırımların gerçekleştirilmesini sağlayacağı ifade edildi.

Fenerbahçe'nin yeni yüksek divan kurulu başkanı belli oldu ATO Başkanı Baran açıkladı: Beş alışverişten biri e-ticaretle yapılıyor Dünyaca ünlü maden suyunda 'dışkı' tespit edildi İstanbullular dikkat! Valilik duyurdu: Yarın bu yollar kapalı Kayıp ekonomist Korhan Berzeg olayında yeni gelişme