Endeks artıda kapandı

Gün içinde dalgalı görünüm izleyen İMKB kapanışını 190 puan artışla 47.815 puandan yaptı

Abone ol

İSTANBUL - Güne satıcılı başlayan ve dar bantta iniş çıkışlar yaşayan borsa günü artıda kapattı. İMKB kapanışını 190 puan artışla 47.815 puandan yaparken hisse senetlerinde ortalama yüzde 0.40'lik bir artış yaşandı. Gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 1.9 milyar TL oldu.

ABD verilerinin Asya borsalarında yarattığı derin kayıplar gün içerisinde yurtdışı piyasalarda iniş çıkışlar yaşatsa da gün sonuna doğru yönünü yukarı çeviren endekslerde ABD borsalarının da güne artıda başlamalarıyla alım gücü arttı. Endekslerde ortalama yüzde 1.4'lük değer artışı söz konusu.

Yoğun bir gündemin yaşanacağı haftada piyasaların ABD'den gelecek data akışıyla şekillenmesi bekleniyor. Yurtiçinde ise cuma günü açıklanacak olan enflasyon verisi etkili olacak.

Bugün piyasaları etkileyecek önemli veriler bulunmazken ağustos ayı ABD, Chicago Fed Aktivite Endeksi yüzde eksi 0.90 olarak açıklandı. Öte yandan TSİ 17:30'da eylül ayı Dallas Fed İmalat Sanayi Endeksi verileri açıklanacak.

Para piyasaları dengeli

Para piyasalarına gelindiğinde ise düşen emtia fiyatlarıyla değer kazanan dolar gün içerisinde 1.4930 seviyesinde dengelendi. İnterbankta valörlü işlemlerde dolar en iyi alış/satış 1.4900/1.4930 TL seviyesinde. Gün sonuna doğru Euro/Dolar paritesi 1.4657 seviyesinde işlem görürken Dolar/Yen 89.31 seviyesinde dengeli. Serbest piyasada euro 2.1830 TL seviyesinden alıcı buldu.

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge kıymetin bileşik faizi bugün 8.84 seviyesinde. Gösterge kıymet geçen haftayı 8.90 seviyesinden kapatmıştı.

****

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz