EPDK, 10 firmaya lisans verdi

EPDK'nın söz konusu lisanslara ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı

Abone ol

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğal gaz, Petrol ve Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde toplam 10 firmaya lisans verdi.

EPDK'nın söz konusu lisanslara ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre kurulunun 10 ve 21 Ağustos tarihli kararlarıyla 3 firmaya Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde lisans verildi.

10 Ağustos 2009 tarihinden itibaren "OSB Doğal Gaz A.Ş."ne 10 yıl süreyle ithalat (spot LNG) lisansı, 21 Ağustos 2009 tarihinden itibaren "İnci Enerji LPG Doğal gaz ve Akaryakıt Sanayi Ticaret Limited Şirketi"ne 30 yıl süreyle sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) lisansı (satış), "Petrol Ofisi Arama Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi"ne ise 10 yıl süreyle doğal gaz toptan satış lisansı verildi.

Petrol piyasası

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, 6-10 ve 21 Ağustos tarihli kararlarıyla, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 3 firmaya "madeni yağ", 1'er firmaya "iletim" ve "İhrakiye teslimi" lisansı verdi.

Buna göre 6 Ağustos 2009 tarihinden itibaren "Etileks Petrol Ürünleri Taşımacılık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne 10 Ağustos 2009 tarihinden itibaren "As Oil İmalat Yağ İthalat İhracat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne, 21 Ağustos 2009 tarihinden itibaren "Petroil Madeni Yağ Pazarlama İmalat İthalat İhracat Nakliye Danışmanlık ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi"ne 30'ar yıl süreyle madeni yağ lisansı verildi.

Kurul ayrıca 21 Ağustos 2009 tarihinden itibaren 15'er yıl süreyle "Opet Petrolcülük Anonim Şirketi"ne iletim, "Batı Karadeniz Akaryakıt, Madeni Yağ, LPG Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ise ihrakiye teslimi lisansı verdi.

Elektrik piyasası

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 6 ve 27 Ağustos tarihli kararlarıyla, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2 firmaya üretim lisansı verildi.

Buna göre kurul, Samsun Tekkeköy ilçesinde doğal gaz tesisi bulunan "Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret A.Ş."ne 6 Ağustos 2009 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde çöp biyogaz tesisi bulunan "CEV Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ise 27 Ağustos 2009 tarihinden 28 Ekim 2037 tarihine kadar üretim lisansı verdi.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"