Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, kasımda bir önceki aya göre yüzde 1 yükseldi.

Abone ol

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin kasım ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, kasımda ekim ayına kıyasla yüzde 1, Kasım 2021'e göre de yüzde 2 artış kaydetti.

AB'de de sanayi üretimi, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 2 yükseldi.

AB ülkeleri arasında aylık bazda sanayi üretiminde en fazla artış yüzde 6,4 ile İrlanda'da, yüzde 5 ile Lüksemburg'da ve yüzde 4,6 ile Malta'da belirlendi. En fazla düşüş ise yüzde 3,7 ile Estonya'da, yüzde 3,3 ile İsveç'te ve yüzde 1,9 ile Hırvatistan'da tespit edildi.

Sanayi üretimi yıllık bazda ise en fazla yüzde 34,9 ile İrlanda'da, yüzde 15,5 ile Malta'da ve yüzde 9,3 ile Danimarka'da artarken, Estonya'da yüzde 12,2, Slovakya'da yüzde 10,7 ve Romanya'da yüzde 4 geriledi.

Göztepe Süper Lig'e yükseldi! Çocuğu yaralıyken TikTok'ta canlı yayın yaptı Meteoroloji uyardı: Yeni haftada gök gürültülü sağanak etkili olacak Derbide sakatlanan İsmail Yüksek'in son durumu belli oldu Bakan Şimşek Suudi Arabistan'a gitti