”Garanti, 3 yılda 21 kat büyüdü”

Satış Koordinasyon Müdürü Orbay, bankanın Şanlıurfa'daki mortgage emlak ofisi seminerinde konuştu

Abone ol

ŞANLIURFA - Garanti Bankası Satış Koordinasyon Müdürü Kerem Orbay, Garanti Bankası'nın, tutsat (mortgage) sektörünün son 3 yılda 13 kat büyüdüğü bir ortamda, 21 kat büyüdüğünü söyledi.

Garanti Bankası'nın "mortgage ve gayrimenkul sektörüne ilişkin uzmanlığını emlak ofisleriyle paylaşmak" amacıyla başlattığı seminerler dizisinin 22'ncisi Şanlıurfa'da yapıldı. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Garanti Bankası Satış Koordinasyon Müdürü Orbay, sistemin Türkiye'deki gelişimi, konut sektörünün durumu ve Garanti Bankasının "mortgage ürünleri" hakkında emlak ofisi temsilcilerine bilgi verdi. Daha önce İstanbul, Ankara ve Gaziantep'in da aralarında bulunduğu birçok ilde gerçekleştirilen seminerlerle 2 binden fazla emlakçıyı tutsat uygulamaları konusunda bilgilendirdiklerini aktaran Orbay, şunları kaydetti:

"Garanti Bankası, mortgage sektörünün son 3 yılda, 13 kat büyüdüğü bir ortamda, 21 kat büyüdü. Ancak önümüzde daha uzun bir yol var. Müşterilerle kurulacak uzun vadeli ilişkinin en verimli şekilde yürüyebilmesi için en doğru kredi yapılandırmasını uzman ekibimizle birlikte oluşturuyoruz. Farklı tüketici ihtiyaç ve beklentilerine yönelik Türkiye'nin en geniş ürün yelpazesini sunduk. Ayrıca mortgage konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için Türkiye'nin ilk ve tek mortgage çağrı merkezini kurduk. Şubelerimize verdiğimiz 4'er günlük mortgage eğitimlerinin yanı sıra emlak ofisleri seminerleriyle iş ortaklarımız olarak gördüğümüz emlak ofislerini de çalışanlarımız gibi mortgage uzmanı yapmayı hedefliyoruz."

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ŞUTEM) Başkanı Hanifi Arıkan da Anayasa Mahkemesinin, AKP'nin kapatılmaması konusunda verdiği kararın ardından demir fiyatlarındaki düşüşün inşaat piyasasını az da olsa hareketlendirdiğini söyledi. Konut sektöründe son dönemlerde yaşanan hareketliliğin devamının sağlanması gerektiğini ifade eden Arıkan, bunun için konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini kaydetti. Arıkan, ŞUTEM'in, Garanti ve Akbank ile ekspertiz işlemleri konusunda sözleşme yaptığını da dile getirdi. Toplantıya, ŞUTEM Genel Sekreteri Ömer Faruk Karınca ile kent merkezinde faaliyet gösteren 100'ün üzerinde emlakçı katıldı.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak