Güneş enerjisi ekipmanı için 30 şirkete devlet desteği

Türkiye’deki güneş enerjisi ekipmanı üreticilerinin ihracatını artırmak amacıyla kümelenme çalışması başlatıldı. GÜNDER’in yürüttüğü program kapsamında Ulusal Rekabetçiliği Geliştirme desteklerinden yararlanacak 30 firma belirlendi.

Abone ol

Meltem GÜNDÜZ  

ANKARA - Türkiye’deki güneş enerjisi ekipmanı üreticilerinin ihracatını artırmak amacıyla kümelenme çalışması başlatıldı. GÜNDER’in yürüttüğü program kapsamında Ulusal Rekabetçiliği Geliştirme desteklerinden yararlanacak 30 firma belirlendi. Türkiye geneline yayılmış üyelerden oluşan küme katılımcıları fotovoltaik panel üreticileri ve tamamlayıcı ürün üreticileri (taşıyıcı sistem-kablo vs.) ile bu ürünleri kullanarak anahtar teslimi sistem kurulumu yapan firmalardan oluşuyor. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Ulusal Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) destekleri kapsamında katılımcı firmaların ihracat rakamlarının en az yüzde 40 oranında artırılması hedefleniyor.

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı