Havacılıkta "Yeşil Kuruluş" sayısı 21'e yükseldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün "Yeşil Havalimanı Projesi" kapsamında Çelebi Hava Servisi AŞ "Yeşil Kuruluş" sertifikası almaya hak kazandı.

Abone ol
ANKARA  - Havalimanında faaliyet gösteren işletmelerin çevreye verebilecekleri zararların azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla hayata geçirilen "Yeşil Havalimanları Projesi" kapsamında "Yeşil Kuruluş" unvanı alan işletme sayısı 21'e yükseldi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yeşil Kuruluş" unvanı için yapılan başvuruların değerlendirmesi sonucunda, proje kapsamındaki gereklilikleri yerine getiren Çelebi Hava Servisi'ne, Milas Bodrum Havalimanı için Yeşil Kuruluş Sertifikası verildi. Böylece bu yıl içinde Yeşil Kuruluş Sertifikası verilen işletme sayısı 10'a ulaştı.
 
Bu yıl içinde Yeşil Kuruluş Sertifikası almaya hak kazanan işletmeler şöyle:
"Antalya Havalimanı'nda Güneş Ekspres Havacılık AŞ, Çelebi Hava Servisi AŞ, HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ, TGS Yer Hizmetleri AŞ, Adriyatik Taşımacılık Ltd. Şti., Dalaman Havalimanı'nda HAVAŞ Havaalanları Yer Hizmetleri AŞ, Dalaman Havalimanı Başmüdürlüğü, Atatürk Havalimanı'nda S Sistem Lojistik Hizmetler AŞ, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ISG İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ve Milas Bodrum Havalimanında Çelebi Hava Servisi AŞ."
 
Açıklamada, canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havalimanlarının çoğalması ve bu havalimanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi gibi amaçlarla başlatılan Yeşil Havalimanı Projesi kapsamında, işletmelerin "Yeşil Kuruluş" sertifikası için yaptığı başvuruların değerlendirildiği belirtildi.
 
Yeşil Havalimanı Projesi
 
Yeşil Kuruluş Unvanı için havacılık işletmelerinden tüm atıkları kapsayacak şekilde Atık Yönetim Planı'nı (AYP) oluşturmaları, AYP'yi ilgili makamlara onaylatmaları, AYP kapsamında, lisanslı taşıyıcı ve bertaraf edici firmalarla sözleşmeleri yapmaları ve tehlikeli atıklar için mali sorumluluk sigortalarını yaptırmaları, atık miktarlarını tespit etmek amacıyla gerekli tertibatı kurmaları, standart geçici depolama alanları oluşturma gibi kriterleri yerine getirmesi isteniyor.
Kuruluşların ayrıca çevre sorumlusuna, işletme bünyesinde oluşan tüm atıkları kapsayacak şekilde gerekli eğitimleri aldırmaları ve tüm personelin gerekli eğitimleri alarak çevre konusunda bilinçlendirilmelerini sağlaması gerekiyor.
1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek