Hisarcıklıoğlu: Beşeri sermaye özel sektörün rekabet gücünün çıpasıdır

TOBB Başkanı Rifat Hisar­cıklıoğlu, “Özel sektör olmadan mes­leki eğitim, mesleki eğitim olmadan özel sektör olmaz” diyerek “Biz ina­nıyoruz ki; beşeri sermaye, özel sek­törün rekabet gücünün çıpasıdır” yo­rumunda bulundu.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli­ği (TOBB) Başkanı Rifat Hisar­cıklıoğlu, “Özel sektör olmadan mes­leki eğitim, mesleki eğitim olmadan özel sektör olmaz” diyerek “Biz ina­nıyoruz ki; beşeri sermaye, özel sek­törün rekabet gücünün çıpasıdır” yo­rumunda bulundu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkın­ma Örgütü (OECD) ile Avrupa Eği­tim Vakfı iş birliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ev sahipliğin­de gerçekleştirilen OECD Mesleki Eğitim Zirvesi ,Milli Eğitim Baka­nı Mahmut Özer, TOBB Başkanı Ri­fat Hisarcıklıoğlu ve OECD İstanbul Merkezi Direktörü Achraf Ouali ve davetlilerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Zirvenin, açılışında konuşan Hi­sarcıklıoğlu eğitim önemine vurgu yaparak, “Türk iş dünyasının çatı ku­ruluşu TOBB olarak, memleketin ön­celikli meselesinin eğitim olduğuna inandık. Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatırım alanı olarak ülke­mize yeni okullar kazandırmaya ih­tiyaç duyulduğunu gördük. TOBB olarak bugüne kadar ülkemize 153 eğitim tesisi kazandırdık” bilgisini verdi.

153 eğitim tesisiyle yeterli kalma­dıklarını ve şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladıkları­nı hatırlatan Hisarcıklıoğlu şöyle de­vam etti: “Şubat ayında bakanımız ile imzaladığımız protokol ile 154 ilçe­de 154 yeni okul için harekete geçtik. Bununla da yetinmedik. Her sene, ih­tiyaç sahibi öğrencilerimize destek olduk. 2002 yılından bu yana, 81 il­de, 200 bin öğrenci kardeşimize, oda­larımız ve borsalarımız aracılığıyla eğitim yardımında bulunduk.”

Otomotiv satışları 21 ay sonra sert geriledi Dünyanın ilk borsası Aizanoi NFT’lerle hayat bulacak Sakhalin Istanbul'dan görkemli açılış! Space’24, yaratıcı disiplinleri bir araya getirecek Vodafone öğrencilere yapay zekâ eğitimi verecek